|Welcome to my ordinary blog. Please drop your footstep in shoutmix. Don't forget to follow me up.|

Saturday, 10 September 2011

apa ertinya C.I.N.T.A ??

Assalamualaikum...

first at all thanks dekat followers yang baru follow blog aku yang agak simple and tak seberapa nehh. khangsamidaa... agak2 baik tuh invite laa friend korang pula yea ntok singgah sebentar bersama blog aku nehh.. heheee :)

bytheway, korang nampak tak title aku kat atas tuh? apa ertinya C.I.N.T.A?? wahh, bukan main jiwang pula title aku nehh kan. haaa, walaupun ramai orang yang sedang dilamun cinta tapi dorang tak faham ape yang dimaksudkan dengan cinta. banyak yang mendefinisikan cinta tuhh adalah satu pengorbanan terhadap pasangan masing-masing. kesetiaan kita terhadap GF or BF kite. is it true? hmm, aku tak rasa macam tuh pun laa. actually aku saja tengok blog sseorang nehh and tanpa disengajakan aku ternampak satu tulisan yang sangat menarik.. so aku pun dengan senang hati ingin berkongsi hasil dea nehh dengan korang. okay ! ape yang dimaksudkan C.I.N.T.A?? hmm, sila baca dibawah nehh okay? ngee :)


Cinta seperti matahari, ia tetap bercahaya. Walau malam menjelma, cahayanya pada bulan tetap menerangi kekadang ia juga gerhana tetapi akan kembali jua kecerahannya.

Cinta adalah santapan jiwa. Jiwa tanpa cinta bagai rumah yang kosong. Cinta tanpa menjiwai bagai layang-layang putus tali.

Cintu adalah buta…cinta tidak mengenal usia, paras rupa, mahupun kekayaan dan harta karun, tetapi dari keikhlasan dari hati setiap insan antara satu sama lain.

Tidak semua orang yang engkau cintai, mencintaimu dan sikap ramahmu kadang kala dibalas dengan sikap tidak sopan. Jika cinta suci tidak datang daripada tabiatnya, maka tidak ada gunanya cinta yang dibuat-buat.
Sayang tidak bermaksud cinta. Suka tidak serasi dengan cinta. Kagum tidak bererti cinta. Bangga tidak semestinya cinta. Cinta adalah CINTA .

Cinta itu seperti sinar matahari, memberi TANPA mengharap kembali. Cinta itu seperti sinar matahari, TIDAK MEMILIH siapa yang ia sinari. Cinta itu seperti sinar matahari yang MEMBERI KEHANGATAN DI HATI..

Cinta umpama ‘treasure hunt’. Cita cita dan tujuan kita satu untuk menuju ke penamat yang paling mengembirakan. Namun di dalam perjalanan kita akan menghadapi pelbagai rintangan dan cabaran. Andainya tidak mampu meneruskan, kita akan tersungkur dan hadiah utamanya akan di kebas oang lain. Tetapi tak usahlah kecewa. Walaupun hadiahnya tidak kita perolehi, tetapi keseronokannya kita sudah rasa. Jadi bercintalahsepenuh hati. Namun janganletakkan harapan terlalu tinggi.

Kekecewaan terlalu pahit untuk ditelan, terlalu payah untuk dilupakan namun dalam cinta pasti akan merasai kecewa dan dikecewakan walau bukan itu matlamat dalam setiap percintaan.

Kadangkala orang yang paling mencintaimu adalah orang yang tak pernah menyatakan cintanya padamu kerana orang itu takut kau berpaling dan menjauhinya. Dan bila dia suatu masa hilang dari pandanganmu….kau akan menyedari dia adalah cinta yang tidak pernah kau sedari….

Cinta suatu yang indah, cinta boleh buat kita gundah, cinta buat hati berdarah dan cinta jua boleh membawa kesalan yang tak sudah.


dah habis baca kea? kalau dah habis bagus laa yea ya yangg.. hopefully takde laa yang menangis kan ! hehee :) jangan pula ade yang terlentok tahu.. hmmm, aku harap korang enjoy okay baca sumthin yang kat atas nehh.. jari harini penat sikit so nak berhenti laa. gehgehgeh :) layan bollywood satt lagi tv3.


okay bye..

thankyou for reading :)

No comments: