|Welcome to my ordinary blog. Please drop your footstep in shoutmix. Don't forget to follow me up.|

Sunday, 18 December 2011

oppa oppa :)


assalamualaikum + annyeong cingu :)


busy sekarang nehh so tak dapat nak hapdate bebanyak story. okay aku just dapat share korang dengan oppa oppa aku nehh. hehee ;) siapa ek? dorang dari kumpulan super junior - donghae and eunhyuk. tak salah aku laa kan nehh lagu dorang. tajuknya oppa oppa.


seriously comel gila dorang joget. lagi lagi donghae. dengan baju hijau dea tuhh memang cute + hansem gitu. ngee :) aku taw lagu nehh pun dari music bank. always tonton tak pernah lepas tahuk. let's go dream team juge yea. ngehngeh... #nak juga menyelet. hahahaaa.. lapar nak makan kek cokolate. weee :)



thankyou for reading :)

Thursday, 15 December 2011

new tagboard. cbox :)



assalamualaikum.. annyeong + cingu :)

i will miss you sayang :(  haa ! mesti korang pelikkan ape yang aku mengoyan nehh. hehee :) seperti mana yang korang taw shoutmix start january 2012 akan mula kutip hutang so thats mean kena bayar laa kan. selama nehh pakai free so skang ambek korang. kena bayar sehh ! hahaa. kepada yang mampu tuhh korang boleh laa bayarkan? kalau aku bukan nak kata tak mampu cuma bila fikir balik dari bayar benda yang mendatangkan hasil kononnya nehh baik aku simpan. boleh buat topup. ngee ;)

bukan ape selagi ade benda free kat dunia internet nehh baik kite cari kan. jangan nak give up jea. pastu korang pun bayar. act, aku tak nafikan pakai shoutmix memang senang and the bomm ! tak pening kepala.. tapi ape nak buat dah start next year kena bayar takkan laa aku nak sambung juga. yea dakk ?

lepas taw jea kena bayar aku pun start laa cari benda ape yang seangkatan dengan shoutmix kan. bila terjah punya terjah dekat blog blogger aku pun jumpa satu menatang nehh. cbox :) seakan dengan shoutmix cuma dea susah sikit nak costumize. yang pakar taw laa kan. tapi kalau aku yang tak reti nehh memang main bedal jelaa. hahahaa.. dah ubah punya ubah cuba korang tengok okay tak?

tapi satu jea. dea takde admin macam shoutmix so kena taip laa url , nickname sume tuhh kan sebelum sending post. bytheway, aku puas hati juga laa kan. ade juga tempat untuk korang tinggalkan jejak so takde suram jea blog aku nehh. okay laa tuhh jea nak share harini. sorry tak dapat hapdate for 3days nehh. demam laa :(

#jangan lupa taw korang tinggalkan jejak korang dekat cbox aku tuhh. thanks juga yang dah follow. thank you again :)



thankyou for reading :)

Saturday, 10 December 2011

hujan + lapar ! weird but true :)

 

assalamualaikum + annyeong :)
hujung tahun nehh memang hujan kan.. sat nehh baru jea hujan so ape yang aku rasa time tuhh ek? of course laa lapar kan ! hahaa :) sumpah memang lapar gila tapi yang tak berapa betoi nya perut aku nehh sebab aku dah makan pun tadi. makan ape? hee, makan bubur jea. tapi nak dekat dua pinggan juga laa aku makan kan ! ngee ;)

biasa laa on diet kata kan so makan laa yang ringan ringan sikit kan. hahaa. ringan kea? aku pun taktaw laa. tapi dulu berat okay lagi tapi sekarang dah naik sekilo so 51 kg laa idaknya kan? #naik sekilo pun jea nak kecoh. of course laa sebab kena jaga makan. fortunely laa makan coklat  pun kena jaga kan. kalau tidak asal nampak coklat or whateva benda yang berkaitan dengan coklat muka aku mesti senyum lebar punya laa. nak nak saiz besar tambah pulak makan sensorang so berat pun mula laa naik. heee :)

now hujan dah berhenti so nak mandi, makan and watch dream high kat channel 708. taecyeon dengan suzy yang aku nak tengok sebenarnya. cute sangat dorang sehh.. tapi cute lagi donghae okay? tengok atas tuhh. asyik senyum jea keje dea. kalau gaduh cepat jea hati nehh sejuk.. hahaa ;) see ya



thankyou for reading :)

Friday, 9 December 2011

ramai sangat orang kawen sampai malas nak pergi. hee :)

 

assalamualaikum... annyeong + cingu :)

hey korang act aku hapdate nehh sebab nak story sikit laa okay. nampak title pun dah taw kan? haa macam nehh.. dalam last month and sekarang nehh banyak sangat orang kawen sampai taktaw mana nak pergi dulu.. #ayat jea padahal memang malas nak jalan pun. hehee :) seronok jea tengok dorang kawen. rasa macam nak ajak jea pakwe aku kawen next year. tuhh pun kalau fulus cukup. acehhh ! tabole blah jea ayatkan.  hahaaa..

okay kat kawasan ruma aku nehh bukan takat orang kawen. orang meninggal pun ramai.. so sama sama kite sedekah al-fatihah dekat dorang yea. #bertaubat sebentar... Aminnn... back to story ! esok ade orang kawen dekat lorong rumah aku. selang dua ruma jea so nak taknak memang kena pergi laa kan. kalau tak pergi mummy pulak membebel ! aduhh.. bingit telinga dehh.. hehee :) 

sama pulak  waktu dengan saudara belah mak aku dekat batangkali so aku rasa memang tak dapat nak pergi laa kan. yelaa, sini orang kawen sana orang kawen.. deyyy ! kaki aku ade dua jea. macam mana aku nak gerak ke sana sini.. hahaaa.. so kepada yang baru bergelar pengantin baru and yang baru nak jadi tuhh kan.. aku doakan korang panjang umur, bahagia hingga ke anak cucu cicit ape bagai... congrats ! haa, bloggers takde yang nak kawen kea? kalau ade jemput2 laa yea.. kalau nak tunggu aku memang lambat lagi kott.. muda sehhh. hahahaa :)



thankyou for reading :)

Wednesday, 7 December 2011

blog dah bertukar... wee :)


assalamualaikum.. annyeong :)

harini aku hapdate sebab nak says thanks a lot dekat fiqah bambam sebab dah editkan blog aku yang buruk nehh jadi okay sikit. opps bukan sikit tapi banyak.. thanks sangat sangat. aku mengaku aku nehh memang failed sikit kalau bab mengedit ape lagi nak ubahsuai.. kalau aku bwt memang hancur's laa jawabnya. hahaaa :)

macam mana? cantik tak dea bwt? okay laa kan dari aku bwt. hehee.. oke laa korang. aku nak mandi siap siap nak pergi tonton ombak rindu dengan membe aku sat lagi.. tak sabar gila nak melelehkan air mata. hahaa *sensitif siott !! pastu nak pergi cari cover set fhone blackberry aku yang dah berapa kali jatuh pun aku taktaw laa.. thanks pada yang dah follow aku.. loveyou all sesangat. hehee :)



thankyou for reading :)

Thursday, 1 December 2011

seriously in love with Lee Dong Wook !!





assalamualikum.. annyeong + cingu :)


so here we go ! i think mesti korang pelik kan dengan title aku harini? hmm, lee dong wook? aku rasa ramai yang kenal kan.. sape tak kenal mehh sini aku debik sikit ! hehee :) so sekarang aku nak cakap yang aku suka gila kat dea laa. bukan baru oke tapi dah lama start drama my girl about 2years ago. suka tengok dea lagi lagi time romantik. fuhh ! memang layan gila laa kan..


act, mesti korang tertanya-tanya kan asal laa pompuan sorang nehh meroyan nak cite pasal dong wook. pangg !! ambik sebijik. hahaa. takde laa macam nehh tadi tengok drama the partner dekat channel 391.. tak sangka pulak yang harini last episode. so macam terkilan sikit laa kan sebab tak dapat nak tengok adegan romantik dea lagi... huuuwaaa !! sumpah memang meleleh air mata tengok last episode tadi..


oke laa nak story panjang2 pun takut korang bosan so skang aku upload beberapa gambar dea ntok tatapan korang and of course laa aku kan.. heehe :)

















semua picture nehh kebanyakannya dari drama the partner. tengok.
comelkan dea tidur? look so adorable.. hehee :)
lagi lagi senyuman dea and mata dea...
sumpah laa memang fanatik gila dengan dea.
dong wook oppa. saranghae ♥♥




thankyou for reading :)

Friday, 25 November 2011

ombak rindu.. saya tunggu awak oke !



assalamualaikum...

korang mesti tengah tengok maharaja lawak mega kan? lawak kea korang rasa?
boleh laa tapii boboi and saehu terbaikk oke ! hehee :)
act aku taknak cakap pasal nehh pun. saje jea nak bwt intro siket tapii takde idea pulak.
hahaa :) nampak title kan? haa oke. ombak rindu.. saya tunggu awak oke !
wahh macam pakwe aku pulak kan.
no gossip oke ! aku dah ade sorang jea yea. my hubby.. mmwahhx !
ngeee ;) *gedik jea kan? bluwekkk...

back to real oke. aduhhh ! sumpah tak sabar gila nak tengok ombak rindu sehh !
sejak tengok lagu dea dekat astro baru baru nehh terus
tergoda nak tengok cite tuhh. bytheway, hubby aku dah janji nak tengok
wayang 2haribulan nehh so aku tunggu yea sayangg :)
sabar jelaa..

oke laa nak sambung tengok maharaja lawak mega
balik laa pastu nak makan satt.. nak mandikan nephew lagi !
budak dedik yang tak geti nak mandi. tengah malam baru nak mandi.. hahaa :)
see next time yea. byee



thankyou for reading :)

Thursday, 24 November 2011

no title... tetttttt !! hehee :)


assalamualikum..

wahh. sumpah dah lama gilaa tak hapdate blog nehh..
busy gila kott walaupun duduk ruma. hehee :)
actually aku bwt keje ruma juga okeh ! tuh yang busy tak pasal pasal.
dengan jaga nenek lagi. anak buah aku yang baru lahir tuhh. fuhh !
memang banyak gilaa laa keje sampai takde masa nak ber-blogging, ber-muka buku ape bagai..

harini boleh laa hapdate sebab semua keje ruma dah settle so takde laa
mummy nak mengomel lagi kan. hahaa..
lagipun dorang semua dah membongkang kat depan tb nehh haa so tuhh yang cepat2
on blogger pastu hapdate nehh. kalau nak tunggu masa betul betul terluang
memang tak dapat laa jepp ! ngee ;)

bytheway, harini hubby aku ade hal sikit so taktaw nak bwt gape.
tengok title pun dah taw kan.
otak nehh dah pening nak taruk title ape yang sesuai..
alek alek kat atas tuhh juga yang dapat. hehee..

okay laa. nak mandi jup pastu nak mamam..
and then nak tengok channel 705. k-pop hitz laa sayangg..
hehee.. kena cepat cepat sebab sat lagi dah start !
nak tgok the partner lagii...
haiyooo...  adiioss !





thankyou for reading :)

Sunday, 13 November 2011

thaqib ramlan ! awak di carta hati saya. hehee ♥

assalamualaikum..

hey guys hope fine always laa yea. okay harini aku nak share 1 video dengan korang. i think korang mesti kenal dea kan sebab dea skang hot singer okay. sape wehh? cuba teka sape ! hahaa. of course laa najwa latiff. okay here lagu dea yang aku suka bwt masa nehh iaitu carta hati.. tengok taw ! (:



lagu nehh khas ntok sape lagi kan kalau bukan sayang aku.
biyy loveyou.. jangan jeles okay !
hahaa.. dengar taw korang.. ngee :)



thankyou for reading :)

Monday, 7 November 2011

lame tak hapdate blogger ! rindu mehh. hehee (:



assalamualaikum...


hey korang ape khabar? sehadd takk? hope korang sehadd tahuk. aku miss gila nak baca entry korang. mesti banyak story yang menarikkan? hmm, act zura say sorry sangat2 sebab lama tak hapdate blog. about 2weeks jugak laa kan tak hapdate. biasaa... busy sikit sebab jaga nenek and baby bagai.. hehee :)


bytheway aku nak ucap 'selamat hari raya aidiladha'.. cane raya korang? best tak?  hopefully best laa okay? nak story sikit laa.. act harini aku pergi penjara simpang renggam lawat cousin aku kat sana.. makin tembam dea kat situu.. happy kalik. ngee :) nehh pun baru jea sampai terus hapdate sebab dah rindu gilak dekat korang korang tahuk ! nak taw semua perkembangan korang.. okay laa badan dah letih nehh nak mandi and mamam jup lapar ! pastu cari bantal membuta sat.  hahaa ;)


tadi sempat beli cadbury black forest yang besar.
ape lagi ! melantak dalam kereta laa.
hahaa :)



thankyou for reading :)

Sunday, 23 October 2011

elken product.. guys try it now ! :)

assalamualaikum..


sebelum tuh zura nak bagitahu yang kali nehh
entry panjang sikit so zura harap korang
tak bosan laa yea hehee :)

harini zura hapdate just nak share dengan korang beberapa product dari Elken iaitu Elysyle. product nehh pun zura baru tahu dari some people yang berkongsi kebaikan menggunakan product dari Elken disamping itu dapat menjana pendapatan yang lumayan dengan memberitahu kepada orang ramai tentang kebaikan menggunakannya. zura pun baru jea join sini tappi zura berani share dengan korang sebab kakak zura dapat perubahan yang agak ketara. sebab muka dea berminyak and agak berjerawat. salah seorang dari Elken mengesyorkan kakak zura guna Essentiel. oke sekarang zura nak tunjukkan kat korang some product pastu serba sikit tentang setiap jenis product nehh yea..


6 Reason why you should use Essentiel:
1. 2X Moisturising ability - Super Hyaluronic Acid
- With 2X Moisturising ability and Higher Water Retention ability than ordinary Hyaluronic Acid to replenish and retain moisture in the skin.
2. Antioxidant Protection - SVC (Super Vitamin C Derivative)
- 100X times higher penetration rate into the dermis than normal Vitamin C to prevent skin oxidation by Free Radicals caused by UV rays.
3. Clarifying - BHA (Salicylic Acid)
- Gently exfoliate to remove dead skin cells and clear clogged pores. Oil control action regulates sebum production and anti-shine.
4. Calming + Soothing - LVD (Lavender Extract from France)
- Calming antiseptic properties promote speedy healing of skin; soothing action helps prevent skin irritation.
5. Tested and Proven on Asian Skin¹
- Skin is significantly more hydrated & moisturised - 90%
- Improves skin softness & smoothness - 75%
- Skin feels clean & fresh - 95%
6. ELYSYLE Quality Assurance
- 100% Free from Artificial Fragrance, Artificial Color, Mineral Oil/ Lanolin, Animal Derivatives and SLS/SLES



Yuki Revitalising CleanserThis ultra-soft cleansing foam removes impurities on the skin and eliminates dead cells which cause dull skin. Skin becomes smoother and moisturized, feels clean and looks clarified.


Yuki Revitalising Toner
This whitening Lotion clarifies, soothes and optimises skin hydration. Prepares skin for better penetration of Yuki advance whitening products. Effectively removes dead skin cells, improves skin texture and tightens pores.


Yuki Restorative Essence
Cell Whitening & Brightening Specialist Highly advanced Whitening Essence that penetrates skin's deeper layer and prevents the formation of melanin in cells. Effectively lightens existing dark spots and pigmentation. Highly potent antioxidants prevent cell oxidation and energise cellular repair for brighter skin cells. Over time, skin regains an unprecedented level of calrity, translucency, radiance and a more even tone.


Yuki Protective Day Lotion
Lightweight moisture gel crème that perfectly hydrates, soothes and strengthens skin resistance againts future darkening. Helps to lighten dark spots and improve skin translucency.


Yuki Repairing Night CrèmeComforting Night Repair Crème, that intensely soothes skin damaged by UV rays and effectively reduces hyper-pigmented cells to reveal a new clarity. Increases cell metabolism for skin renewal overnight. Nourishes and firms skin to reveal brighter skin for an overall enhanced radiance.


Yuki Renewal Mask
Intensive Whitening sheet mask delivers visible skin lightening & brightening performance in 15 minutes. Effectively minimises the appearance of dark spots and evens out skin tone. Intensely hydrates skin for a refreshing appearance and fortifies skin to strengthen resistance againts future darkening. Brightens skin for an overall enhanced radiance.


TREATS 1ST SIGN OF AGEING-RECHARGE SKIN - ANTI-OXIDATION

Rejuvene Double Cleansing FoamGentle Double emollient cleansing foam with plant-based ingredients that cleans effectively, leaving skin supple. Removes make-up & impurities and preserves natural moisture in skin.


Rejuvene All Propose LotionLotion effectively removes the hardened horny layer (dead skin cells) and soothes skin. Skin becomes smooth and soft.


Rejuvene Day EmulsionMilky day moisturising lotion that hydrates and moisturises the skin. Improves skin suppleness, elasticity and texture.


Rejuvene Night CremeEffective rich moisturising creme to recharge skin moisture, texture and firmness. Skin is intensely renewed, appears radiant and visibly younger.



A new generation of high-powered skincare to flight aging at the root cause - DNA

10 Innovative Technologies
1. Micro-Hoc Base Technology : Moisture Protection Shield penetrates deep into pores to dissolve impurities while effectively retaining skin moisture.

2. Sense Technology : Differentiates between facial dirt and moisture to remove dirt while effectively retaining skin moisture.

3. Oenothera Biennis Extract : Helps to normalise horny cells alignment and retain moisture

4. Lactate Calcium : Removes dead cells effectively, enhances skin metabolism

5. Asparatic Acid : Maintains skin pH level, defends against skin ageing, prevents infections.

6. Tannic Acid : Tightens skin pores

7. Emulsification Technology

8. Raffinose

9. Genesteine-S : 4 times higher

10. Amino Acids : Increase fibroblasts in dermal cells


act, kalau korang nak muka ala ala korean laa kan korang boleh laa guna sampingan dea. macam Facial Massaging Pack, Eternal Beauty and Guasa.. kalau korang tak taw ape dea tengok laa kat bawah nehh yea..




Uniting Science and Nature
With 4 technologies in 1 device, Eternal Beauty is an award-winning, first-of-its-kind beauty and health massager in Asia Pacific that harmonises nature with science by using naturally-occurring bio materials. The 4 superior technologies can be used to enhance the effects of good skincare products, lift the bust, breakdown cellulite and enhance blood circulation andd relieve muscle aches and tension. With Eternal Beauty, you can zap your problems away in as little as 10 minutes a day using these technologies:
Far Infrared Ray (FIR) – Electromagnetic waves that penetrate into subcutaneous tissue to improve skin elasticity, alleviate pains and aches, promote cell regeneration and help control acne formation.
Anion – Also known as air vitamins, anions neutralise releases antioxidants to retard signs of ageing, hydrate skin, brighten dull complexions and lighten pigmentation marks.
Germanium – Easily penetrates skin cells to neutralise the imbalance of ions on skin to prevent premature ageing while energizing skin
Ultrasound/Sonic Vibration – Provides vibration and foaming actions to deep cleanse and exfoliate, reduce wrinkles and sagging, break down cellulite and improve muscle tone
Available with ultrasound or sonic vibration





Restore freshness and firmness to your face with the Special Care Facial Massaging Pack. This massaging pack deeply moisturises your skin and promotes skin metabolism, thus energizing cellular activities. With regular usage, you will experience improved elasticity and the restoration of radiance to your face.
It contains 12 main ingredients, including Stellaria Media Extract, Squalene, Ginseng Extract, Cabbage Rose Extract, Rutin and Japanese Angelica to:
  • improve blood circulation for tissue regeneration
  • provide reparative and restorative action on skin elasticity/collagen
  • strengthen blood vessels for better permeation of nutrients and oxygen
  • suppress the production of enzymes responsible for ageing and wrinkle formation


harga Eternal Beauty tuh RM 1,880 tappi kalau korang tak mampu nak beli ntok rawatan muka korang. korang bole juga guna Guasa. sama macam EB tuhh tappi dea murah banyak laa. harga dea dalam RM 39.90. korang boleh gunakan dea tiap2 hari ntok naikkan seri kat muka korang. dea ade dua size besar dengan kecik tappi harga dea sama jea. kenapa korang kena beli nehh? sebab kalau korang pergi bwt facial kat mana2 salon or spa. harga dea ntok sekali rawatan jea dah kena rm 180. so kalau korang beli benda nehh korang dah tak payah nak labur duit korang ntok bwt beberapa kali rawatan. tappi korang boleh  cari duit poket dengan mempromosikan dekat jiran2 korang takpun ntok kawan girls korang yang minat tentang kecantikan..


last kali nehh ntok orang yang nak cantik tappi malas ! haa, kalau korang dah malas korang guna laa El Marino. tak salah zura laa kan dalam kotak dea ade 25 paket so dalam masa 28 hari korang boleh nampak laa perubahannya.. ianya boleh menghilangkan kesan jerawat, jeragat, perbezaan kulit and banyak lagi. harga dea dalam RM 156. jangan laa nak kedekut sangat. nak cantikkkan? so tak salah ntok kite cuba benda nehh... zura dah beli punn satu :)  nehh gambarnya...


nehh ade beberapa Testimonial ntok product El Marino... sebelum dan selepas menggunakan El Marino..











okay laa. tuh jea yang zura nak share dengan korang.. kalau korang nak lebih tahu lebih mendalam tentang Elken dan product2 yang ada di Elken korang boleh laaa shout zura yea.. so kalau korang minat laa kan zura boleh ajak pergi korang tempat Elken tuhh. mana taw kalau2 korang berminat ntok join.. seriously memang menjana pendapatan yang lumayan... jom join zura yea all bloggers/ stalkers/ admiers... hehee :)

bai bai..



thankyou for reading :)

Friday, 21 October 2011

hahaa. stupida girls ! grrr...

assalamualaikum..


hey guys harini aku hapdate just nak share dengan korang satu vidoe nehh. just for fun and pengajaran laa oke?? hehee (: watch this video oke guys?


haa, korang dah tengokkan? so ape pengajaran yang korang dapat? hmm, act aku just nak share jea video nehh. korang pandai2 laa fikir yea ape baik buruknya.. bytheway, tyme aku tengok video nehh aku tergelak gila vavi laa kata kau. mana taknya ! bodoh tak kite gaduh macam nak mati hanya sebab sorang jantan tak guna macam balak dorang nehh ! ishhh, aku nak cakap laa yea. jangan laa sebab sorang jantan korang nak malukan diri korang depan khalayak ramai. yangg perampas tuh punn dah takde jantan lain ape.. dah tahu jantan nehh buaya darat lagi maw percaya. memang ngok ngek laa kan.. hahaa :) oke laa. just watch it !

bai bai..



thankyou for reading :)

Wednesday, 19 October 2011

babyy baru.. comell :)

assalamualaikum..


act harini memang malas nak hapdate sebab takde story pun. tappi tadi tup2 dapat cerita nak share kat korang. aku baru jea balik dari hospital melawat cousin aku baru jea melahirkan baby. baby girls okay. cute sangat. tak caye? okay korang tengok laa nehh yea..







yang dukung dea tuhh aku laa kan. aku bukan nak enter frame okay tappi biyy aku saja mendajal. hahaa. bytheway, comell kan? biasa laa. anak buah sape kan? hehee :) berat dea 3.779 kg. semangatkan? dea lahir semalam. pukul 4.20 pagi. nama dea ibu dea blom bagi lagi tapi ibu dea ngah cari yang berkaitan dengan ayah dea sekali. korang bole bagi idea tak? nama ibu dea shamsiah. nama ayah dea shahrin. bolee tolong gabungkan menjadi satu nama? tappi nama tuhh mesti laa ade makna yang tersurat yea... okay laa. tuhh jea yang nak share..

bai bai..



thankyou for reading :)

Tuesday, 18 October 2011

sakett :'(

assalamualaikum..


first at all aku nak say sorry kat korang taw sebab about 3days juga laa kan aku tak hapdate. act ahad ritue aku pergi meeting Elken so tuh yang takde time nak hapdate *balik pun malam ! semalam pun sama juga laa tappi bukan meeting tappi family arwah abah aku datang sini saja jenjalan tuh yang tabole nak on lappy pun. haa, ambikk kau ! hahaa (:


bytheway nampak kan title and gambar kat atas tuh? hmm, tadi tengah tolong mummy masak tetiba jea secara tak sengaja terpegang minyak panas.. sakett gilaa douh. nanges laa aku ape lagi kan. cengeng laa kau zura. be a strong girl laa. haiyoo. *cakap lebihkan. puuihhh ! nanges punya nanges mummy pun suruh laa aku sapu minyak kan. aku pun sapu laa and then dah sedapp nanges terus tertidur. sorry mmy owg nanges terus tidur tak tolong mummy. nehh btol2 sakett or just excuse nehh? sorry sikit. memang sakett okay. korang tak kena. cuba kena gerenti akan sama macam aku laa. hmmm :(

malam kang nak makan kena laa pakai sudu sebab tangan yang kena tuhh pun tangan kanan kan so thats why laa. takkan nak pakai tangan kiri kott. tuhh tangan ntok cuci beyakk laa. haishh ! damn !! seriously harini memang takde mood kott. yelaa, tangan sakit nak buat semua kerja terbatas ! tapi nehh pun guna left hand nak taip ntok lengkapkan hari menghapdate aku. okay laa nak tengok tv.. doakan tangan aku cepat sembuh yea kengkawan..

bai bai..




thankyou for reading :)

Saturday, 15 October 2011

dhoom 2 (:

assalamualaikum...

weekend nehh macam malas jea nak kwa. yelaa, lagi lagi now hujan kan so better stay ruma kan. tidur ! fuhh sejuknya. hehehee. bytheway, esok kena rajin kan juga badan nehh ntok kwa sebab esok ade meeting Elken laa saya so terpaksa ringankan juga bontot nehh. gehgehgeh :) ehh ehh korang now korang bwt ape? act, nampak kan title tuhh? now aku ngah tonton Dhoom 2 dekat channel tv3. aku suka gila hindustan dengan korea? korang layan tak agak2? if korang layan jom laa join aku nengok cite nehh. best kott lagi lagi lagu dea. memang layann mehh ! (; dhoom macale dhoom macale dhoom dhoom. hehee. watch out guys..



bai bai..



thankyou for reading :)

Friday, 14 October 2011

fly to indonesia. ngee :)

assalamualaikum guys.

just a short story laa oke ! nampak kan title aku? okay act granny aku dekat indonesia dah merungut asal ktorang tak datang jenguk2 dea. dea cakap ape nak tunggu nenek takde kat dunia. baru korang semua nak balik. haa ! ambik kau. hehee :) nenek sayang, jangan risau laa. for sure ktorang datang sana jumpa nenek oke? ngee.. act bukan sekarang laa. bulan dua 2012. tyme tuh kan raya cina so ade break masing masing tuh yang nak fly high high. hahaa..

oke laa tuh jea nak story kan. tak best kan? hahaa, memang laa zura just nak share jea sayangg.. nak baca silakan tappi kalau taknak just go away yea hunn ! tappi engad. dont talking back. jyeahhh ;)


bai bai..




thankyou for reading :)

Thursday, 13 October 2011

Mr. Saxobeat


lagu nehh memang the best laa. tak caya korang dengar laa. memang layan sehh ! you make me this, bring me up, bring me down, playing sweet, make me move, like a freak, Mr. Saxobeat. lalalalalaaa. hehee. enjoy guys.


bai bai..



thankyou for reading :)

Sunday, 9 October 2011

busy gila this week..grrrr !!

assalamualaikum..

hey guys? ape cite korang? sehad? sorry laa sebab nak dekat one weeks juga laa aku tak hapdate. bytheway sebelum aku lupa thanks korang yang follow aku. aku hargai sangat. aku dah follow korang balik taw. this week aku busy sikit laa sebab kucing aku Si Oren nehh sakit. dedek jea dea nehh nak sakit. addoii ! hehee. hari selasa ritu bawa nenek pergi terapi dekat spital pastu hari rabu ttiba jea kucing aku tabole nak bangun pastu telur dea berdarah. aku pun ape lagi risau laa kan. tapi time tuh dah malam. so klinik haiwan mesti laa dah tutup kan. so aku pun tunggu laa esok hari. sementara tunggu hari esok tiba aku pun berjaga laa kan jaga dea, lap darah dea.


 esok tuh aku bawak dea pergi hospital haiwan kerajaan dekat juga laa dengan area ruma aku. kucing sakit macam manusia sakit kau ! nak tunggu number giliran aku sampai memang berjanggut laa kan. nasib baik laa ade biyy aku temankan so takde laa boring and letih sangat. *kalau aku sorang memang mati laa kan. hekhekhek.. sampai jea number giliran aku masuk laa nak check kucing aku tuh. check punya check tetiba doktor cakap kat aku yang kucing aku tuh tabole kencing sebab tuh berdarah. aku pun tanya ape punca jadi macam tuh? dea cakap sebab dea suka merayau pastu makan makanan kat tapi jalan. one more thing sebab dea makan whiskes. act, whiskes tuh tak elok sebab tuh jadi macam tuh..

lepas jea check tunggu giliran ambik ubat dea pula. semua ubat dea termasuk makanan khas dea and scarf dea rm222.00 termasuk laa dengan operation ntok salur kencing dea. fuhh, aku memang tak fikir pasal bayaran or whateva. aku terus balik. rehat..  nasib baik dea kena bius so tak berjaga laa sampai malam. biyy aku pun letih + pening juga laa kan sebab tidur lambat bangun awal. ehehehee... kesian kau sayang. aku suruh laa dea tidur dulu and makan baru laa balik kan. tapi dea taknak tidur. dea nak hadap lappy. bwt ape taktaw laa kan. aku tak fikir ape pun sebab dalam otak aku just nak tidur jea.

esoknya pun pergi lagi dengan my biyy semestinya. hehee :) ntok masuk air biar dea selera makan sikit. masuk air pun kena charge rm15.00. nasib baik laa aku sayang kau kucing. lagipun kucing kan kesayangan nabi so tak payah laa nak berkira snagat.. act, esok aku kena bangun pagi laa sebab esok kena pergi bawak dea jumpa doktor ntok check kesihatan dea and bukak jahitan dea. so gtg now sebab takut bangun telat esok. kalau dah telat mesti laa nak tunggu ntok jumpa doktor berkurun kan sebab kena ikut giliran. nampaknya my biyy kena teman lagi laa kan. *sorry menyusahkan awak saayangg..

itulah sebab kenapa aku tak hapdate one weeks. hehehee :)

bai bai..





thankyou for reading :)

Friday, 30 September 2011

stanza cinta

assalamualaikum..

hey korang hari nehh aku hapdate nak bagitahu yang stanza cinta last episode this week so tak syok laa lepas nehh kan. aku suka Aaron Aziz berlakon memang best laa. dah laa smart kan pastu berganding dengan wanita yang memang aku tak nafikan memang cantik sape lagi kan kalau bukan Nur Fathia. tipu laa kalau korang tak tengok kan? cerita dea memang layan gila and yang terbaikk dea bwt aku melelehkan air mata mehh. hehee.. so pada peminat cerita Stanza Cinta saksikan taw episode last cerita nehh.


bytheway nak promo sikit nehh. korang jangan lupa saksi kan cerita cerita terbaikk yang disiarkan di TV3 taw. everyday cerita memang seronok start dari pukul 7 sampai 11 tak salah aku laa. tapi yang aku pasti dah lama kott tv3 tak keluarkan cerita menarik macam nehh. *memang taktaw laa kan kalau asyik layan korea kat astro.. hahaha :) seriously akhir2 nehh memang banyak cerita menarik seperti Akasia : Soffiya , Lestary : Cinta Elysa and Samarinda : Jiwa dan Lara.. memang terbaik sehhh ! tengok taw :)

bai bai..



thankyou for reading :)

Wednesday, 28 September 2011

bb saya jatuh gedebappp !! :'(

assalamualaikum..


dah 4days tak hapdate tapi aku takesa laa kan sebab sometimes bagus juga sebab takde topik nak dibualkan. taknak mukadimah terlalu panjang sebab so bored kan nak baca. straight to the point laa yea. act blackberry 9000 aku jatuh semalam time jumpa biyy aku laa. korang nak taw dea jatuh macam mana? hahaa, macam hindustan berguling atas rumput tuh. gehgeh :)


aku taktaw macam mana bole jatuh tapi yang penting sedihh kau. yelaa, punya laa sayang aku dekat dea sampai biyy aku nak pakai ntok 1weeks pun aku tak kasi tahuk ! yang aku tahu dea jatuh gedebap gedebup laa bunyi nya pastu terus berderai.. dah nangis nehh sebab takut tak bole on langsung. yelaa, haritu pergi kedai dea cakap bb nehh sensitive sikit sehh. nak cabut battery pun kena tunggu dea btol2 off laa kan !


pastu biyy aku pun kutip laa kat bawah kan. punya laa dea sayang dekat aku. thanksss biyy ;) naseb baik laa bole pakai. still bole on lagi and takde ape2 rosak. tapi korang nak taw tak ape yang aku rasa kelakar sikit? memang laa still bole pakai and on kan tapi balik tuh aku pergi laa 7eleven nak topupkan. dah masuk topup tuhh check punya check kedit biol mehh ! topup rm5 kan pastu check tinggal rm4. gila laa kau fhone ! hahaa :) pape pun aku tetap sayang kau tahuk. bia laa rosak pun aku still sayang kau.


bytheway, asal fhone aku white, tukar pink. tapi sebab jatuh nampak buruk kan so biyy aku cakap nanti dea dapat gaji dea tukarkan cover fhone nehh warna white balik. wahh, comelnya. hehehehe :) okay laa. tuh jea nak story setakat nehh ntok lengkapkan hari menghapdate.


bai bai..



thankyou for reading :)

Saturday, 24 September 2011

kekenyangan yaww ;)

assalamualaikum..

hyep hyep korang. ape kaba? sehad tak? haa, harini baru dapat online tahuk ! yelaa, busy jea kan. mana tidaknya semua abang kaka aku kerja mehh so tinggal laa aku , mummy and nenek sayang aku tuhh. busy? takde kaitan  kan tapi bagi aku ade sebab aku kena tolong mummy kemas ruma , cuci pinggan and sidai baju. fuhhh ! penat bukan main kau ! about 1.30 baru laa aku bole rehat. ape lagi terus tidur sampai pukul 11 laa kan. hahaaa, baru laaa segar sikit badan kan. lagi lagi mandi malam. nikmatnya tak terkata kaau ! memang nikmat juga laa kan kalau dapat penyakit " paru paru berair " hekhekhek :)

actually, kelmarin aku ade bagitau korang kan yang aku nak pergi KFC dengan biyy biyy aku kan? hahaha, macam baby kau. okay laa semalam lepas jea dea pergi solat jumaat ktorang terus pergi makan dekat KFC area ruma. so sampai jea sana dea cakap dekat aku yangg order laa ape2. makan sampai kenyang eh. heheee :) *dea ketawa sambil senyum comel mehh. perasaan kau ! hahaa. whatevaa... okay sambung balik yea. dea dah suruh  order kan so aku ape lagi pesan laa kan. nak taw tak ape dea? tgok bawah...

  • 3Large Cheesy Wedges. extra Cheese kau ! hahaa.
  • 2 Dinner plate. 1 plate spicy 1 plate original sebab sayang aku tasuke makan pedas !
  • 1 Milo Ice Cream.
  • 2 Large Mirinda.
  • 1 kentang goreng.
haa, korang dah baca kan ape yang aku order. demand gila kan aku. semuanya nak yang besar. hekhekhek.. yang sayang aku punya 1 mirinda and 1 dinner plate original jea tahu. yang selebihnya aku punya laa kan. dah puas makan dekat KFC ktorang jalan2 dekat tasik dekat juga laa dengan tempat ktorang makan tadi so tuh saja jalan2. dah puas merendek and ber-Date tetiba perut aku macam nak makan lagi.  hahaaa *takkan lapar lagi kan ! dah dea tengok aku lain macam dea pun tanya nape. pastu aku jawab laa. owg lapar laa biyy. dea pun ohh jelaa kan. dalam hati mesti dea cakap kuat makan juga awek aku nehh kan. tapi badan tang tuh juga. hahaaa ! act, dea takesa gila sebab dea memang tahu aku kuat makan dari school lagi..

so sebelum balik tuh ktorang singgah laa kedai kete kat situ kan. aku pun ape lagi. hahaa.. nak taw? tengok bawah..
  • 2 Laksa. memang sedap ! pekat gila kuah dea tahu.
  • Rm4 sate mini tuh. kuah dea terbaikk !!
  • 1 air mineral. 1 air laici yeos.
  • 1 sengkuang besar. Rm1.50 baru.. tapi sedapp :)
  • 3 cucuk hot dog..
okay laa tuh jea yang aku makan semalam. banyak gila kan. kesian sayang aku habis duit dea belanja aku mentedarah jea. tapi kan dea cakap dea takesa pun. dea lagi suka tengok aku makan. hahaa ! dea cakap kalau biyy ade duit biyy belanja, kalau takde tuh faham2 laa. lagi lagi ntok owg yang biyy sayang. *terharu aku sehh ! heheee.. bytheway aku nak says thanks sangat2 dekat dea sebab sanggup bwt ape jea ntok aku. habiskan duit ntok aku. sebab tuh aku sayang gila dekat dea. sebab dea bukan jantan kaki kikis pempuan ! tuhh bahaya mehh. hahahaa :) thanks taw biyy sayang biyy sangat2. loveyou sayangg...

Pengumuman !!
balik jea ruma aku terus tidur sebab kekenyangan gila baby laa kata kau ! macam title aku laa kan ! kekenyangan yaww. hahaa. about 12 o'clock aku bangun mandi pastu terus bwt Super Saver ntok gayut dengan my sayang.. ntok balas balik ape yang dea bwt ntok aku petang semalam aku pun cakap dengan dea "biyy, seminggu nehh owg topupkan biyy okay tuhh pun kalau duit ade lagi. hehee" ;) dea gelak jea tahu ! dea cakap okay sayang biyy takesa. wahhh ! romantik kan. hakhakhak...

okay tuh jea nak cerita. ntok lengkapkan hari aku ntok menghapdate laa :) opps ! sebelum terlupa. thanks ntok followers yang baru jea follow aku okay. sat sat lagi aku follow kalian balik yea. hope makin hari makin menigkat laa kan.. Aminnnn.... hehee  :)

pai pai...



thankyou for reading :)

Thursday, 22 September 2011

cheesy wedges. nyum nyum 。◕‿◕。

assalamualaikum ya yangg..

macam biasa laa kan? korang sehad tak? sorry nak dekat 3days kan tak pung pang kat dalam nehh sorry taw.. hehee busy sikit laa sebab jaga anak buah my hubby dekat ruma dea so susa sikit nak berceloteh kan ! haa, harini dah dapat tuh yang nak story morry. nampak cheesy wedges tak kat atas tuh? hehee. mestilah takkan sebab its just a word so yang percaya bwt ape kan.

hurmmm... bila sebut jea terliuh ouhh. yelaa, tetiba jea terpingin mau makan cheesy wedges! bukan ape laa kan boleh jea pergi beli tapi selalunya pergi makan dengan biyy aku tapi kalau pergi sorang ngak seru dehhh ! hekhekhek... kadang2 bila time hujan rasa macam nak makan jea cheesy tuh sedozen. tapi takde sape nak temankan beli.. makan tiap2 hari pun takkan jemu taw. you know why? sebab tuh memang pebret aku gila gila laa. sumpah sedap !! warghhhh.... teringin laaa :(

bytheway, tadi biyy aku ade call dea cakap " yang esok pergi Kentucky Friend Chicken a.k.a KFC jom? nak cheesy wedges tak?" hahaaa, jahat yea ngugut nampak. mentang2 laa aku gila wedges dea bole pula ajak kan. hmm, actually esok takde pape nak bwt so bored kat ruma so bole laa merayap dengan dea kan. sambil tuh bole mentedarah wedges tuh puas puas. hahaaa :)



p/s : korang korang ! nampak kan kat atas tuh? hmmm sedapnya laa kan. dah laa banyak pastu cheese dea melimpah ! boleh gila aku kalau tak dapat makan nehh esok. tapi biyy aku dah janji nak pergikan so i'll wait for it okay sayang? ;)

bai bai..



thankyou for reading :)

Sunday, 18 September 2011

sayang aku nak masuk askar ! Omg.. Hehee ◕‿◕

assalamualaikum....

hye ya yangg korang dah tidur kea belum nehh? mesti belum kan? hekhek.. yelaa, aku tahu mesti ade dari korang nehh yang dok hapdate tak henti henti kan. bestnya korang ade jea story nak share kan. aku nehh pun otak naik kepam laa asyik dok fikir story ape laa aku nak share kan.. hahaaa ! bila dah ade story takde mood laa pula kan. hurmmm, redha jelaa !

okay2 ! listen here.. tadi kan my hubby call taw pastu dea bagitahu aku yang ade ade pasang angan angan kau ntok masuk askar. wahh ! betol kea sayang aku nehh nak masuk kan. aku tanya dea betul kea awak nak masuk pastu dea jawab "betul laa owg dah on the way nak pergi Kuala Kubu Baru nak tengok keadaan sekeliling kat sana laa". about 2hours dea pergi dea terus call aku dea cakap best gila kat sana. gelak besar juga laa dea kan macam orang kaya gelak. heheee :) hrmm... betul kea dea nak masuk nehh?


ohh noo !! please laa awak jangan pergi okay ! if awak join jea askar awak fikir boleh kea kite jumpa macam kite jumpa skang nehh? tak lol sayangg oiii ! mesti susah punya laa kan.. nak fhone call or message. fuhh ! memang mesti makan hati punya laa. lagipun nanti owg miss gila gila kat awak ouhh. nanti owg tak dapat nak peluk lengan awak yang pejal tuh. hekhekhek..  one more thing awak tamo masuk askar taw.. awak nak tahu ape sebabnya? sebabnya owg taknak muka awak hitam ahh ! nanti owg tak kenal awak dah. ngee :) pastu kan nanti awak botak.. ohh shitt !! owg taknak tolong laa yea. selama owg kenal awak owg tak pernah tengok awak botak pun tahu !! so jangan sesekali awak botak taw ya yangg?


korang fikir ape yang aku rasa bila dea masuk askar nanti? sumpah aku cakap yang aku not in mood all time ! yelaa, dea nanti busy jea memanjang pastu asal call jea " the number you have dail is not answered. please try later". wahh !! memang dosa bertimbun laa aku time uhh kan. mana tidaknya.. bengang off fhone. hrmmm, aku harap harap laa dea patahkan niat dea ntok menjadi askar tuh ditengah jalan so takde laa aku fikir penat2 kan ape yang akan jadi nanti.  gehgehgeh. jahatnya aku kan ! aduhhh, aku tak boleh  terima mehh. seriously noo !!!!


p/s : ya allah kau tutup laa pintu hati dea ntok menjadi askar supaya dea tak berjauhan dengan aku. supaya dea sentiasa disisi aku ntok menemani aku dan sentiasa disisi aku selalu..  Aminnn.... wahh ! demand betul aku nehh kan. minta lebih lebih pula. but bila fikir balik tak salahkan dea nak jadi askar. ntok future dea juga.. aku harap sangat laa dea fikir panjang.. by the way, aku nak say thanks kat new followers aku. aku akan follow korang balik okay sayangg.. tapi aku pelik juga kan kenapa dorang dorang cakap dah follow tapi still 9 orang juga lagi.. think for a while ! hahahaaa :)


bye bye..



thankyou for reading :)

Friday, 16 September 2011

hujan rintik rintik.. hehee ;)

assalamualaikum peeps..

fuhhh, bestnya lepas mandi terus online kan pastu hapdate blog.. nak taw kenapa? tangan nehh tetiba laju jea nak menaip sampai tak tahu nak tekan mana huruf. kehkehkeh :) yelaaa, hubby aku ngah seronok membongkang so bosan ouhh sensorang. tuhh yang bukak blogger nehh lepaskan geram. urmm, mana taknya dari tengahari tadi asyik layan PS2 sampai lupa nak call aku.. sokay takesa pun laa ya yangg yang penting awak tak bwt sumthin yang bole bwt hati saya membara. hahaa ! *suka kea mara aku nehh kan?

tengok atas nampak ape? nampak atap laa. hehee :) takde laa nampak tak #hujan rintik rintik air bergelora tuhh? haa, macam childish tak title aku nehh? eh, suka hati laa kan tak susa kan kau pun... whateva ! kalau korang perasaan laa kan start dari raya sampai laa nehh hujan tak henti henti. kalau berhenti pun laa kan mesti sekejap jea kott.. Bytheway, hujan tuhh rahmat kan so kita sebagai insan yang hidup dimuka bumi jangan laa merungut yee dokk?


tapi bila fikir fikir balik laa kan. bagus juga if hujan so takde laa sape sape yang nak ajak aku merayap kan ! actually, cakap pasal kwa nehh pagi tadi hubby aku call dea cakap mama dea ajak aku tidur ruma dea sampai sabtu malam sebab mama dea ade ajak kawan papa dea datang ruma so ajak tolong dea sikit sikit tapi sayangnya tak boleh laa sebab nenek aku nehh sape nak jaga kan ! mesti dea cari aku 24 jam punya. seriously aku cakap..


okay laaa, tajuk bukan main kan tapi ceritanya sikit gila. hahaa, suka hati i laa mehh. nehh blog aku punya bukan kau yang punya. hahahaa okay what ! asalkan ade cerita dari tadi yea dakk? hmm, okay laa my sys nak guna lappy pula laa. urmm, sibuk jea ! baru nak buat luahan hati. gehgehgeh :) baru lepas mandi kan so rasanya nak segarkan kepala dengan mendengar lagu dekat mp4 laa. baru layan kann?


p/s : to my hubby bangun taw ya yangg pastu mandi. bau tauk ! hehee ;) jangan main PS2 jea kerja awak sayang.. pastu jangan lupa ntok topup malam nehh. macam biasa laa kan fhone call saya...

bye  bye..



thankyou for reading :)

Wednesday, 14 September 2011

thanks all followers :)

assalamualaikum...

hye guys, rasanya nak dekat 3days kan aku tak hapdate blog nehh. rasa rindu sangat kat Mr.Blogger aku nehh and especially semua followers aku... bukan ape, ade sebabnya kenapa tak hapdate ntok beberapa hari nehh. korang nak tahu kea? hikhikhik. malu mehh ! ngee :) takde laa actually aku BER-date dengan my hubby laa tuh yang malas nak hapdate. dah 1weeks kott tak jumpa dea tuh yang jumpa dea tiga hari nehh. mana taknya haritu dea pergi pahang dengan family dea yang aku pula pergi ruma tok su aku dekat banting so timing ktorang terhad  laa ya yangg...

haa, ade sumthin nak cerita nehh. korang nak tahu tak ape dea? taknak tahu pun aku btaw juga okay. saja nak share cerita. kalau tak share ape guna bwt blog kan ! urmmm, semalam aku dengan dea pergi tukar I/C dekat area ruma dengan mama and adeq dea. number giliran dea 1128 yang aku 1132. geram jea tahuk ! ade kea patut antara number aku dengan dea takde orang langsung. sape yang ambik pula kan? hantu or toyol kea ape. gehgehgeh :) pastu time nak snap picture dea bole intai aku. gatal kan dea ! hehee. lepas jea pergi bwt I/C tuh aku dengan adeq dea teman dea pergi gunting rambut. mana taknya rambut dah panjang. katanya ala ala korea mehh. hekhekhek.. pelik kan ! orang gunting dulu baru bwt I/C tapi dea tak bwt baru laa gunting. kelakar laa sayang aku nehh. bila story dekat kakak aku dea asyik gelak jea..

dah dah, title lain story lain ! hahaa, bytheway story yang sebenarnya adalah aku nak thanks a lot dekat all new followers yang tak sombong ntok follow blog aku yang agak cincai nehh. korang baik kan? sebab tuh aku follow korang balik tak macam someone tuh ! benci siot. hehee.. kalau rajin2 tuh ajak membe2 korang taw. aku hargai sangat2 sehh. kalau korang nak taw follower aku dah naik sikit. naik 3 jea. hurmm, bersyukur jelaa kan. lama2 nanti banyak juga..

okay laa, tuh jea yang aku nak cerita. fuhh, hujan pula laa kan. rasa malas pula nak mandi. tapi nanti kan kakak aku memekak laa. mampus aku kena membebel tak tentu pasal. biasa adeq bongsu dijaga habis kau ! hahaa.. beransur dulu laa yea. nak mandi cuci rambut nehh pastu nak mamam... lapar ouhh :(

see you next days :)



thankyou for reading :)

Saturday, 10 September 2011

apa ertinya C.I.N.T.A ??

Assalamualaikum...

first at all thanks dekat followers yang baru follow blog aku yang agak simple and tak seberapa nehh. khangsamidaa... agak2 baik tuh invite laa friend korang pula yea ntok singgah sebentar bersama blog aku nehh.. heheee :)

bytheway, korang nampak tak title aku kat atas tuh? apa ertinya C.I.N.T.A?? wahh, bukan main jiwang pula title aku nehh kan. haaa, walaupun ramai orang yang sedang dilamun cinta tapi dorang tak faham ape yang dimaksudkan dengan cinta. banyak yang mendefinisikan cinta tuhh adalah satu pengorbanan terhadap pasangan masing-masing. kesetiaan kita terhadap GF or BF kite. is it true? hmm, aku tak rasa macam tuh pun laa. actually aku saja tengok blog sseorang nehh and tanpa disengajakan aku ternampak satu tulisan yang sangat menarik.. so aku pun dengan senang hati ingin berkongsi hasil dea nehh dengan korang. okay ! ape yang dimaksudkan C.I.N.T.A?? hmm, sila baca dibawah nehh okay? ngee :)


Cinta seperti matahari, ia tetap bercahaya. Walau malam menjelma, cahayanya pada bulan tetap menerangi kekadang ia juga gerhana tetapi akan kembali jua kecerahannya.

Cinta adalah santapan jiwa. Jiwa tanpa cinta bagai rumah yang kosong. Cinta tanpa menjiwai bagai layang-layang putus tali.

Cintu adalah buta…cinta tidak mengenal usia, paras rupa, mahupun kekayaan dan harta karun, tetapi dari keikhlasan dari hati setiap insan antara satu sama lain.

Tidak semua orang yang engkau cintai, mencintaimu dan sikap ramahmu kadang kala dibalas dengan sikap tidak sopan. Jika cinta suci tidak datang daripada tabiatnya, maka tidak ada gunanya cinta yang dibuat-buat.
Sayang tidak bermaksud cinta. Suka tidak serasi dengan cinta. Kagum tidak bererti cinta. Bangga tidak semestinya cinta. Cinta adalah CINTA .

Cinta itu seperti sinar matahari, memberi TANPA mengharap kembali. Cinta itu seperti sinar matahari, TIDAK MEMILIH siapa yang ia sinari. Cinta itu seperti sinar matahari yang MEMBERI KEHANGATAN DI HATI..

Cinta umpama ‘treasure hunt’. Cita cita dan tujuan kita satu untuk menuju ke penamat yang paling mengembirakan. Namun di dalam perjalanan kita akan menghadapi pelbagai rintangan dan cabaran. Andainya tidak mampu meneruskan, kita akan tersungkur dan hadiah utamanya akan di kebas oang lain. Tetapi tak usahlah kecewa. Walaupun hadiahnya tidak kita perolehi, tetapi keseronokannya kita sudah rasa. Jadi bercintalahsepenuh hati. Namun janganletakkan harapan terlalu tinggi.

Kekecewaan terlalu pahit untuk ditelan, terlalu payah untuk dilupakan namun dalam cinta pasti akan merasai kecewa dan dikecewakan walau bukan itu matlamat dalam setiap percintaan.

Kadangkala orang yang paling mencintaimu adalah orang yang tak pernah menyatakan cintanya padamu kerana orang itu takut kau berpaling dan menjauhinya. Dan bila dia suatu masa hilang dari pandanganmu….kau akan menyedari dia adalah cinta yang tidak pernah kau sedari….

Cinta suatu yang indah, cinta boleh buat kita gundah, cinta buat hati berdarah dan cinta jua boleh membawa kesalan yang tak sudah.


dah habis baca kea? kalau dah habis bagus laa yea ya yangg.. hopefully takde laa yang menangis kan ! hehee :) jangan pula ade yang terlentok tahu.. hmmm, aku harap korang enjoy okay baca sumthin yang kat atas nehh.. jari harini penat sikit so nak berhenti laa. gehgehgeh :) layan bollywood satt lagi tv3.


okay bye..





thankyou for reading :)

rinduu Mr.Blogger so much ♥♥

assalamualaikum peeps...
ape khabar? hope korang sehad2 selalu laa yeaa. saya nehh pun baru balik demam laa yangg. so baru laa ade mood siket. dari takde kan ! haaa :)

sebelum mulakan story nehh aku nak mukadimah siket ! hehee :) takde laaa. dah masuk 1weeks kan kite beraya so disebabkan dah lama tak hapdate so takde kesempatan nak ucapkan selamat. so selamat menyambut hari raya aidilfitri and sekali gus selamat menyambut hari kemerdekaan yang ke-54 ntok semua rakyat malaysia... saya disini ingin menyusun sepuluh jari ingin meminta maaf sekiranya selama saya berblog-ing nehh ada menguris hati sesetengah pihak, bwt korang terasa hati bagi yang berkaitan ataupun tidak kan? dengan demikian saya harap 0-0 balik laa yea kite. hehee :)

back to the real, actually kalau dilihat balik nak dekat 2weeks dah kan aku tak hapdate blog kan so banyak story yang aku miss ntok sesiapa yang aku follow. mesti banyak story yang korang nak ceritakan lagi lagi musim raya nehh so mesti laa nak cerita perasaan beraya tahun nehh and yang penting Open House yea takk? hahaa. bytheway aku nak says thanks a lot dekat semua yang baru jea ikuti kesah kehidupan aku nehh. walaupun baru 6orang tapi aku dah bersyukur sangat kan. dari takde macam mana? bwt penat jelaa tulis kan kan? hekhekhek :) hidup kat dunia nehh kena laa bersyukur dengan segala yang kite dapat. kalau tak reti nak bersyukur tuhh kau berkawan laa dengan Syaitan yeaa... Astarafirullahhalazimmm... pandai ighstifar aku yea. ngee :)

nampak title aku kat atas tuh kan? haa, kalau korang nak taw seriously aku rindu gila kat Mr.Blogger aku satu nehh. yelaa, mana taknya start jea aku join sini semua suka dukaa, nangis tawa aku semuanya aku luahkan kat sini. kalau nak luahkan dekat membe2 rasanya semua busy dengan study.. so tak dapat laa nak luahkan semuanya. nasib baik laa ade dea nehh yang jadi tempat aku luahkan perasaan kan. habis keyboard lappy aku tekan. kalau ganap mampus laa mummy memekak kan ! heheee :) btw, Mr.Blogger saya nak bagitahu nehh yang saya dah genap setahun taw dengan mybofie a.k.a myhubby. hekhek ! seronok  rasanya sebab dulu dapat bertahan 2months jea tapi skang nak dekat 1years 2weeks. so harap2 kekal lama laa mintanya kan.. nasib baik laa ktorang still bersama walaupun bergaduh, perang mulut bagai nak rakk kan ! mana taknya ade jea syaitan yang menganguu.. hahaha :)

bytheway, nak cerita siket nehh. first raya owg bangun pagi mandi, solat raya and time tuh mula laa hulurkan tangan bermaaf-maafan kan? tapi aku tak taw. korang nak taw ape aku bwt? aku still membongkang dalam bilik. yelaa, dah ngantok gilaa kan ! try juga bukak mata nehh tapi tak boleh boleh juga. pastu dah sampai time malas aku, aku pun tak fikir ape-ape terus sambung tidur balik sampai laa pukul 1.30 petang. bangun2 tengok pakcik makcik dah berjalan so faham2 laa kan ! tak dapat duit raya mehh.. huuwaa !! menyesal gila sehh tak bangun tidur pagi tuhh... dapat pun rm10 jea sebab time tuhh makcik aku sowg nehh datang lambat.. pape pun thanks yea makcik... dapat juga laa kan dari takde. hehehe :)

sebenarnya banyak story yang aku nak cerita tapi disebabkan dah menghadap lappy dari pukul 02.00 petang  tadi  sampai laa  nehh mata pun ape lagi mula laa saket and kepala pun mula berdenyut. hmm, terpaksa laa stop sampai sini ! kalau tak memang aku dah merepek panjang panjang. hekhekhek.. pasal nak try tutorial yang sahabat  blogger kasi aku pun sanggup tahan mata dari tidur. tapi sekarang memang aku tak tahan gila. seriously kejap lagi sign out. ambik tuala mandi segarkan badan ! bergayut about 1hours terus cari bantal tidur. kehkehkeh :)

okay laa, byee ♥♥



thankyou for reading :)

Thursday, 18 August 2011

my suju is my MR.SIMPLE ♥♥




minat gila dengan super junior nehh. fyi, nehh lagu terbaru dorang taw. memang terbaikk !! suju oppa saranghae ♥ ♥ *haha, gedik gila ! :)

layan yaww :)
bye..


thankyou for reading :)

bodoh kalau tak sedar diri.. hahaa, bitch !! :)

assalamualaikum..

orang bangun nak sahur aku boleh pula on lappy and hapdate blog pepagi buta. saja jelaa kan sebab aku tak boleh tidur laa baru lepas gayut with him so tak rasa nak tidur pula. btw, nak cerita sumthin nehh mesti hot2 punya mehh.  story tentang sorang betina nehh. just nak say sayang laa awak sebab awak nehh pun agak bajet and perasaan gorgeous jea. hahaa *tuh memang kau pun !

hmm, nape aku tulis title macam tuh? sebab ade sorang betina nehh agak tak sedar diri pastu nak kata orang. jangan nak hot sangat laa kan sebab kau pun pengecut juga lol sundal. ceritanya dea nehh tak malu kacau bf orang ! perasan dea tuh cantik sangat laa kan. dengan selamba jea cakap orang desperate sedangkan kau yang terlampau desperate sehh ! kalau kau nak taw kau tuh just bwt hilang bosan jantan jantan yang contact kau. sapa nak jumpa kau weyh. aku rasa orang yang couple dengan kau pun tak pernah tengok kau depan depan sial ! agak berjanggut juga kalau nak jumpa kau. orang perasan hot kan ! tapi kan aku tak taw laa girls mana yang boleh kasi bf dea mengedik dengan betina macam nehh. *betina bodoh like you you jea ! balak pun muka boleh campak lombong kau. haha, terasa? kesian kau.. hidup macam kau sorang jea kat dunia siak !

berani sangat laa kau kan. call pun reject2. bila text bajet bajet minah saleh ! aduhh, sumpah aku kesian gila tengok kau. act aku ade call ntok tanya sumthin. sumpah gila douh aku cakap yang betina nehh memang pengecut. blom ape ape dah says sorry. apasal? ade bwt salah kea? kalau ade raya aku maafkan. opss ! tak boleh. betina macam nehh tak patut dimaafkan ape lagi dihiraukan. hahaa :) pastu kan korang dea boleh pulak suara macam tercekik tulang. *relaks laa minah baru on call dah cuak blom face2face. fyi, aku takesa pun kau nak cerita ape kan yang penting tengok diri kat cermin and nilai diri kau baru laa boleh nilai diri orang gila.

aku sebenarnya tak heran langsung laa pasal bf aku or whateva just saja bagi kau bengang. sebab kau bodoh pergi layan kan. asal kau dah tak laku ape? sampai layan balak orang. kalau korang nak taw betina nehh memang suka ambik balak orang. korang nak taw ape motif dea? motif dea nak bagi orang gaduh and break sebab dea penah dikecewakan sebelum nehh. *aku taw nehh dari sumber terdekat iaitu membe2 aku yang pernah couple dengan dea and contact dea. membe aku nehh pulak kaki dajal kan so memang padan muka kau. kalau kau nak taw kau tuh just tempat seronok dorang. mana aku taw? aku taw laa aku kenal dorang betina oi ! salah sorangnya zuraidi edy kau tuh.. macam macam aku dengar cerita pasal kau dekat area ruma aku nehh. hahaa, kau engad time kau bagi email and pasword fb kau dekat balak aku? semuanya aku dah tengok laa. kesian kau kan ! sayang2 dalam fhone jea kat luar tuhan jea tahu douh. semua yang betina nehh couple semuanya alam maya chatting. jantan bodoh dengan betina bodoh. wahh, bunyi yang agak menarik. hahaa :)

menangis? ohh, tidakk !! aku tak macam kau yang baru kena pressure sikit dengan girlfie jantan jantan yang kau mengedik dah cengeng. hahaa, biasa laa anak manja. umur dah meningkat tapi perangai serupa macam budak kecik mehh asoi.. baru kenal dengan jantan dah garing. agak2 laa kau tak pernah couple ape? batak sangat jantan mehh aku kasi sorang. yelaa, kesian gila aku tengok kau pastu bajet bajet hot sangat. agak2 laa, engad aku heran ape dengan ape kau cakap.. kalau kau nak taw semua yang kau cerita tuh sebenarnya bukan aku but you bullshit !!

eh betina aku nak cakap kat kau yang sedar laa diri tuh pengecut. ape barang cerita dekat orang yang kau hot sangat ande berani nak fight. tetapi kenyataannya kau tuh sorang yang pengecut gila babi wehh ! pengecut tapi bajet berani. sumpah kelakar. aku heran pulak kan pakwe aku msg kau sebab semua lelaki takde yang berbeza bodoh ! biasa laa. hidup kat situ jea so kau tak taw yang jantan semua nehh just bodoh2 kan kau. and yang penting kau bodoh sangat2 sebab sangap jantan. kesian kau. hakhakhak :) baca dengan penuh sabar okay pompuan? agak2 tak puas hati just call me okay jangan laa cari publisiti kat sini macam kau cari kat luar sinun ! :)

sumpah kelakar kalau kau terasa. orang bodoh jea akan terasa kan? aku malas nak layan betina macam nehh. agaknya dah lobos sebab tuh cepat terasa. bodoh punya betina. btw, engad dea sorang jea kat dunia nehh yang orang nak copycat kott. muka pun macam kucing sumbing. hahaha, kasian kamu ! sikit pun aku tak terasa. kita tengok jea sape yang terasa kan. kalau dah hapdate blog semuanya pasal aku tak laa kan ! agaknya dah takde story lain kott. shit !! dea topupkan kau? hahaa, kesian betina nehh takde duit nak topup lol. soalannya bodoh tak betina nehh? laki orang message kau pun kaki layan. sorry to say tapi kau memang sangap jantan douh... yang penting dea suka baca entry aku dan bila dah baca terus hapdate blog. pastu tetiba bengang tak tentu pasal. hahaa, aku nak tanya kau aku ade sebut nama kau? kawan kau sama bodoh juga kaki ekot bontot orang.

baca dengan berigstifar okay sayang? hahaha :)
okay bye..



thankyou for reading :)